1200 besökare på Norrskogs familjedag på Junsele djurpark

1200 besökare på Norrskogs familjedag på Junsele djurpark

Lyckad familjedag på Junsele djurpark med många nöjda besökare. Många aktiviteter både för barn och vuxna. Allt från tipsrundor och ansiktsmålning till föreläsningar och marknad.

Dagen var ett gemensamt arrangemang av Sollefteå och Strömsunds SBOn och började med en välbesökt björnhundstestuppvisning. Två hundar visades upp inför en stor publik. Här bedöms modet och skärpan på hunden och vitsen med testet är att få fram en hund som klarar ett eftersök på björn. Bild??

Här är gråhunden Falcon i full action. Han ägs av den lokale jägaren Fredrik Edlund och har tidigare har blivit godkänd i testet.

-Även idag gjorde Falcon ett bra arbete med björnen! Säger testledare Bertil Johansson

Populära föreläsningar var Jägareförbundets Magnus Hansson som bla pratade om björnskitsinventeringen från 2015, Anna Pamuk från fjällveterinären som pratade om hur du boostar din hund inför jakten, men även Norrskogs representanter, Marie Simonsson från styrelsen och Magnus Larsson som pratade om logistiken av virkets väg från skogen till slutkund, var välbesökta och omtyckta.

-Det är roligt komma ut och träffa våra medlemmar och gärna på en familjedag! Tycker Marie Simonsson. Då träffar man ju även nästa generations Norrskogare och har möjlighet att skapa ett intresse för föreningen i ett tidigt skede.

Även Norrskogs ”hemvändartält” fick flera ”utsocknes” besökare som passade på att träffa sin skogsrådgivare under dagen.

Naturbruksgymnasiet från Sollefteå ställde ut sin simulator som var upptagen precis hela dagen och även Jägareförbundet hade många besökare.

- Vi ser det här med lokala mässor som ett bra sätt att få nära och bra kontakt med våra medlemmar. Och vi fick tack vare Magnus föreläsning om björnskitsinventeringen, många fina diskussionen om denna och en bättre översikt över björnarna i området. Säger Bertil Johansson, Jägareförbundet Mitt Norrland

Dagen fortlöpte med skjutövningar både hos MR. Target och skidskyttarna där man fick testa att skjuta fem skott i liggande position mot en tavla. För barnen var matningen av djuren och ansiktsmålningen populära inslag som till och med fortsatte efter att parken stängt för dagen.

- Det var en otroligt rolig och intressant dag med många glada miner! Och en viktig sak är att djurparksägaren Ulf Henriksson var nöjd! En win win situation! Säger en av de nöjda arrangörerna Nils Anders Forsén om dagen.

Vinnare på Norrskogs aktiviteter

Lotteriet
Vinnare: Tomas Sjölund, Bollstabruk

Tipsrundor
Vuxen vanns av: Henrik Persson, Örnsköldsvik

Barn vanns av: Lucas Persson, Junsele

Lyfta klabben
Vikten var:3,4 kg
Vinnare: Lena Nilsson, Borås